lunes, 21 de febrero de 2011

Santes Creus amb una mirada nova/vella.

Fa pocs dies, un company de feina i bon amic em va fer un obsequi: una petita camera Rollei 35 alemanya, que es va començar a fabricar l'any 1966, és a dir que el model en qüestió té gairebé 50 anys, i segueix sent la camera mecànica més petita que hi ha hagut mai!!

Tot i això, i com podeu apreciar, aquesta petita però "matona" camera, gràcies a la seva mecànica de rellotgeria i la seva òptica sobèrbiament fabricada, fa d'aquest model una petita meravella de la tècnica, que a més funciona a la perfecció. La veritat, m'agradaria veure com funcionaran les cameres digitals actuals d'aqui a 50 anys...i en el cas que funcionin, a veure si serà possible posar-les en marxa: ni les bateries ni les tarjes de memòria com avui les entenem existiran, dintre del que s'ha anomenat "obsolescència programada", una mena d'espiral que ens obliga a anar renovant i llençant tot allò que fem servir, fet que assegura el manteniment d'aquesta societat capitalista.

Sigui aquest, doncs, un cant a la tradició. No des del punt ranci, sinó des del punt de vista dels fets: La càmera és del 1966. El rodet s'ha comprat l'any 2010, les fotografies es van fer fa només una setmana.

Les imatges parlen per si mateixes.

Feu clic aqui per a accedir a la galeria completa.

2 comentarios:

  1. qué interesante, Lluis... es bonito lo antiguo que no perece... me ha hecho pensar eso de la "obsolecencia programada"... quizá es un poco el espíritu de nuestro tiempo, y la única forma de salvarlo es que, aunque no hagamos del pasado presente, apreciemos la belleza del pasado como lo que es, pasado... sin sustituir su valor, sino añadiendo otros valores...
    muy bonitas las fotos!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Buff...acabo de leer tu comentario...no me entero de nada!!! Disculpa la tardanza, y gracias!! ;)

      Eliminar